Forsinket fly

Når man først er i lufthavnen, og man kan se ens fly afgangstidspunkt bliver rykket mere og mere, kan det være svært at bibeholde det gode humør. Det kender vi alt til, men vi kan også trøste med, at hvis du oplever en forsinkelse, kan du have krav på kompensation jævnfør Europa-Parlamentet og Rådets Forordning (EF). nr. 261/2004.

Erstatningen udregnes ikke efter hvor lang en forsinkelse du oplever, men over distancen på rejsen. Så snart du rammer 3 timers forsinkelse til slutdestinationen, og din rejse bliver fortaget indenfor EU, Norge, Island, Schweitz og Tyrkiet, eller med et flyselskab der har base i EU, afrejselandet på rejsen er i EU eller flyselskabet har en EU-licens, så er du berettiget til erstatning.

Udfyld formularen herunder med så meget information som muligt. Påkrævede felter er markeret med *.
Vi vil gøre vores absolut bedste for at vende tilbage til dig inden for 24 timer.

Jævnfør EF. 261/2004 udregner man kompensationen ud fra distancen, så hvis du flyver

- Indenrigsflyvning er du berettiget til 100 euro

- mindre end 1500 km udløser det en kompensation på 250 euro

- mellem 1500 og 3500 km gør dig berettiget til en kompensation på 400 euro

- over 3500 km udløser det en kompensation på 600 euro

 

Da forsinkelse ikke udregnes i tid, hedder grænsen at efter 2 timer skal du tilbydes mad og drikke, samt to telefonopkald, e-mails eller anden måde at få kontakt på. Hvis de ikke tilbyder dette af sig selv, skal du efterspørge det, og hvis de beder dig lægge ud, hold udgifterne på et fornuftigt niveau, og gem kvitteringerne - så kan vi fra Flycancel side hjælpe dig med at få dem dækket.

Hvis forsinkelsen rammer 3 timer, betyder det at du kan være berettiget til kompensation. Tøv derfor ikke med at kontakte Flycancel og se om vi kan hjælpe dig med at få din erstatning.

Hvis forsinkelsen kommer over 5 timer, skal flyselskabet tilbyde dig en alternativ rute hjem, som du kan takke ja til, og stadig få erstatningen hvis det nye fly kommer frem med mere end 3 timers forsinkelse til dit originale ankomsttidspunkt.

Det er ikke unormalt at flyselskabet forsøger at spidse dig af med voucher eller gavekort til en ny rejse, men hos Flycancel er vores erfaring, at disse har lavere værdi end den kompensation man kan få - og derfor råder vi ikke folk til at tage imod disse.

 

I de fleste tilfælde er forsinkelsen til at undgå, og derfor skal flyselskabet betale kompensation. Der er af EF. 261/2004 sat scenarier, omtalt force majeure, hvor flyselskabet ikke har kunne undgå forsinkelsen, og derfor ikke er berettiget til at udbetale kompensationen.

Under dette er er disse ekstraordinære forhold nævnt

- Ekstreme vejrforhold

- Politiske optøjer eller protester

- Terror

- Ulovlig arbejdsnedlægning

- Strejker - her gælder Wildcat strejker dog ikke, da de ikke tilfalder ekstraordinære omstændigheder

- Skjulte produktionsfejl

- Sygdom hos personalet

- Bird Strikes, hvor flyet rammer ind i problemer med fugle

- ATC-restriktioner, betyder at Air Traffic Control laver restriktioner som luftfartsselskaberne kan henvise til, når luftfartsselskabet i øvrigt har truffet alle rimelige forholdsregler.

 

Hvis noget af dette bliver oplyst som grund til forsinkelsen, kan du opleve ikke at være berettiget til erstatning. Flyselskaberne er dog notorisk kendt for at bruge disse scenarier, uden reelt grundlag, og derfor kan man godt forsøge en sag, selvom der er nævnt force majeure, da bevisbyrden er ved flyselskabet og ikke passageren, og det derfor er flyselskabernes ansvar at bevise, at det falder ind under kategorien ekstraordinære forhold.

 

Hvis du oplever en forsinkelse, skal du derfor ikke tøve med at kontakte Flycancel, da vi gerne vil hjælpe med at vinde din sag. Vi kører no pay, no fee, og det er derfor gratis at forsøge sin sag igennem os, altså du skal kun betale hvis sagen bliver vundet.