Rettigheder ved tekniske fejl

Udfyld formularen herunder med så meget information som muligt. Påkrævede felter er markeret med *.
Vi vil gøre vores absolut bedste for at vende tilbage til dig inden for 24 timer.

Hvert år aflyses eller forsinkes mange fly grundet tekniske problemer og fejl. Flyselskabet har ansvaret hvis dit fly ikke kan flyve pga. tekniske problemer. Derfor kan du have ret til økonomisk kompensation i disse tilfælde.

Kompensationen kan søges hvis forsinkelsen ikke skyldes uvejr, terror eller arbejdsstrejke. Flyforsinkelser og aflysninger der skyldes tekniske problemer giver ret til 100 % erstatning.

Bemærk dog at du først har ret til erstatning hvis du ankommer til din slutdestination med mindst 3 timers forsinkelse. Beløbet du har krav på afhænger af om det er en indenrigs- eller udenrigsflyvning og af afstanden mellem start- og slutdestinationen.

 

Har jeg ret til at ændre min billet eller få mine pengene tilbage?

Hvis dit fly bliver aflyst pga. tekniske problemer tilbyder flyselskabet almindeligvis at få din billet ombyttet til den næste mulige afgang. Du kan også vælge at få dine penge retur, hvis flyet er aflyst, eller det er forsinket i mindst 5 timer.

Hvis flyet bliver aflyst pga. tekniske problemer, og du ikke tilbydes ny afgang indenfor rimelig tid, og du selv finder en rejse, kan Flycancel hjælpe dig med at opkræve prisen på den nye billet.

Allerede efter 2 timers forsinkelse, har du krav på mad og drikke - samt gratis overnatning hvis forsinkelsen varer i flere dage. Hvis ikke du tilbydes denne service, og du selv har betalt for dine udgifter i forbindelse med forsinkelsen, så send dine kvitteringer til Flycancel - vi sørger for at få refunderet dine udgifter.

Hos Flycancel oplever vi jævnligt, at flyselskaberne begrunder deres forsinkelser og aflysninger med dårligt vejr - selvom den reelle årsag er en tekniske problemer. Derfor kan du have ret til erstatning, selvom du har fået oplyst, at du ikke er berettiget. Husk at du kan søge erstatning for forsinkede eller aflyste fly samt ombookninger der er op til 3 år gamle. Bemærk at der gælder andre regler uden for EU samt lande som Schweiz, Norge og Island m.m.

Bemærk at der gælder andre regler uden for EU samt lande som Schweiz, Norge og Island m.m.