Flyforsinkelse ved dårligt vejr

Udfyld formularen herunder med så meget information som muligt. Påkrævede felter er markeret med *.
Vi vil gøre vores absolut bedste for at vende tilbage til dig inden for 24 timer.

Hvis dit fly er forsinket har du ret til mad og drikke mens du venter på dit fly - efter 2 timer. De fleste flyselskaber er gode til selv at give madkuponer. Sker dette ikke, så husk at gemme kvitteringer på mad og drikke så hjælper Flycancel med at få dem refunderet.

Hvis dit fly aflyses har du ret til at få dine penge retur eller til at få en ny billet til førstkommende afgang. Flyselskabet skal sørge for, at du kommer helt frem til din slutdestination. Hvis du skal mellemlande skal flyselskabet også sørge for nye billetter videre fra lufthavnen du mellemlander i.

Selvom flyselskabet bliver forsinket eller aflyst pga. dårligt vejr, er du stadig forpligtet til at møde op i lufthavnen inden den planlagte afgang - medmindre flyselskabet har meddelt andet på skrift.

 

Normalt ingen økonomisk kompensation ved dårligt vejr, men...

Forsinkelser og aflysninger ved rejser foretaget inden for EU udløser normalt økonomisk kompensation. Undtagelsen er dog forsinkelser og aflysninger der skyldes strejker, uvejr eller krig og terror. Disse tilfælde anses som ekstraordinære omstændigheder, og derfor gives der ikke kompensation.

Det kan dog alligevel være en god idé at prøve at lave en erstatningshenvendelse via Flycancel. Vi har gode erfaringer med at vinde sager hvor flyselskaber afviser at udbetale erstatning grundet vejret. Husk at det ikke koster dig noget at starte en erstatningssag igennem os. Vi trækker kun et administrationsgebyr hvis vi vinder sagen. Derfor har du som passager intet at tabe.

Det er flyselskabet der skal bevise årsagen til forsinkelsen, og kan de ikke bevise at forsinkelses eller aflysningen skyldes dårligt vejr, så er du som passagerer berettiget til kompensation. Vi afprøver derfor de fleste sager - selvom vejret er givet som årsag til forsinkelsen.

Husk at du kan søge erstatning for forsinkelser, aflysninger og ombookninger som er op til 3 år gamle. Er du i tvivl om dine flyrettigheder ved dårligt vejr, eller ønsker du at Flycancel skal kigge på din sag, er du altid velkommen til at kontakte os