Hvad betyder "Force Majeure"?

Hvis dit fly bliver forsinket, aflyst eller overbooket, kan flyselskabet finde på at bruge begrundelsen “force majeure”. Force majeure betyder ”større styrke”. Begrebet er en fællesbetegnelse for hændelser som ingen umiddelbart er herre over. Usædvanlige vejrforhold, naturkatastrofer, krig, terror og farlige sygdomsudbrud betragtes som force majeure.


Hvad er Force Majeure?

Flyafgange der aflyses eller forsinkes af force majeure udløser normalt ikke erstatning eller kompensation. Hvis din rejse aflyses grundet force majeure har du dog ret til at få dine billetpenge igen. Herudover har du ret til at få dækket andre merudgifter – eksempelvis mad, drikke og hotelophold under ventetiden. Faktisk skal flyselskabet tilbyde gratis mad, drikke og hotelophold ved større forsinkelser – hvis du selv betaler for disse skal du gemme kvitteringerne for disse, da du kan få refunderet udgifterne. Hvis du har behov for transport til en anden lufthavn (hvis din afgang er ændret) skal flyselskabet betale for din transport.

 

 

Begræns dine udgifter

Det kan godt være, at det er flyselskabets pligt at sørge for mad, drikke og overnatning hvis dit fly aflyses - men det er ikke altid at dette overholdes. Sommetider vil flyselskabet bede dig om at gemme al dokumentation for dine udgifter. I sådanne tilfælde råder vi dig til at holde dine ekstraudgifter på et rimeligt niveau, hvis du ikke vil risikere selv at skulle betale for f.eks.et dyrt hotelophold.

 

 

Ikke alt er Force Majeure

Et flyselskab kan ikke aflyse en flyvning og henvise til ”force majeure” ved en hvilken som helst begivenhed. Der skal være tale om usædvanlige omstændigheder, som ikke kunne være undgået. Hvis et flyselskab fejlagtigt aflyser en afgang grundet force majeure, selvom der rent faktisk ikke er tale force majeure, kan man have ret til erstatning ifølge EU forordningen om flypassagerers rettigheder. Hos Flycancel oplever vi hvert år, at flyselskaber bruger force majeure som undskyldning for at undgå at betale kompensation. Er du i tvivl om dit krav på kompensation, så kontakt Flycancel og lad os kigge på din sag.

Udfyld formularen herunder med så meget information som muligt. Påkrævede felter er markeret med *.
Vi vil gøre vores absolut bedste for at vende tilbage til dig inden for 24 timer.