Erstatning ved rejser til og fra Tyrkiet

Udfyld formularen herunder med så meget information som muligt. Påkrævede felter er markeret med *.
Vi vil gøre vores absolut bedste for at vende tilbage til dig inden for 24 timer.

Tyrkiet er blandt turisternes favoritdestinationer. Hvert år rejser rigtig mange til landet med både tyrkiske og europæiske flyselskaber herunder Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlas Global og SAS. Ved charterrejser flyves der oftest med Corendon Airlines, Primera Air, Sunexpress samt Onur Air, som charteres af rejsebureauer som Spies, Startour, Detur og Sunweb. Flycancel er det danske klagefirma, der har størst succes med at behandle forsinkelsessager med afgange til og fra Tyrkiet. Vores profil som dansk-tyrkisk klagefirma med afdelinger og advokater i både Danmark og Tyrkiet danner rammen om denne succes. Som eksperter indenfor erstatningskrav i forbindelse med rejser til og fra Tyrkiet står vi klar til at kæmpe jeres sag.

Hvis dit fly er aflyst eller forsinket fra Danmark…

Hvis du bliver nægtet boarding, eller dit fly bliver forsinket eller aflyst, vil du i de fleste tilfælde være berettiget til kompensation - forudsat at du ankommer til din endelige slutdestination med mindst 3 timers forsinkelse. Samme regler er gældende hvis du rejser til og fra Tyrkiet med et europæisk flyselskab (eksempelvis Jettime, SAS eller Norwegian). Disse regler er lavet i EU-regi, hvorfor de gælder inden for EU og for rejser foretaget med europæiske flyselskaber.

 

Men hvordan er du stillet, hvis forsinkelsen sker med et tyrkisk selskab?

Forsinkelse, aflysning eller ombookning med afgang fra Tyrkiet

Som skrevet gælder 3-timersreglen også fra Tyrkiet - så længe du rejser med et europæisk flyselskab. Hvis du til gengæld rejser fra Tyrkiet med et tyrkisk flyselskab, er det tyrkisk lovgivning der er gældende hvorfor tingene bliver lidt mere indviklet.

 

Direkte hjemrejse fra Tyrkiet

De tyrkiske domstole har i 2018 afgjort, at forsinkelser fra Tyrkiet ikke længere udløser kompensation – denne afgørelse gælder kun for ikke-europæiske flyselskaber. Flyselskaber som SAS og Lufthansa er stadig omfattet af 3 timers-reglen. Hvis du bliver forsinket i mindst 3 timer på vej hjem fra Tyrkiet med et europæisk flyselskab, har du altså fortsat ret til erstatning.

 

Flyaflysning

Hvis dit fly er aflyst fra Tyrkiet, har du ret til erstatning allerede efter 2 timer (50 % erstatning og fuld erstatning efter 4 timers forsinkelse).

Mistet forbindelsesfly, har jeg ret til i erstatning?

Når man rejser med mellemlanding kan man sommetider risikere at miste sit forbindelsesfly videre til slutdestinationen – typisk fordi det første fly er forsinket. I sådant et tilfælde er det flyselskabets ansvar at ombooke dig. Hvis du mister dit forbindelsesfly og ankommer til din slutdestination med mindst 2 timers forsinkelse, kan du have ret til erstatning. Beløbet der kan søges i kompensation er det samme uanset om man bruger tyrkisk lovgivning eller EU-lovgivning:

  • 100 Euro pr. person i kompensation ved indenrigsflyvninger.
  • 250 Euro pr. person i kompensation ved flyvninger under 1.500 km.
  • 400 Euro pr. person i kompensation for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
  • 600 Euro pr. person i kompensation på flyvninger, der er længere end 3.500 km.

Husk desuden, at du har ret til gratis mad og drikke efter 2 timers ventetid. Huske at gemme kvitteringer, hvis du selv lægger ud for disse. Kompensationen kan søges, hvis flyselskabet kan tillægges årsagen til flyforsinkelsen eller aflysningen. Husk at der kan søges erstatning for flyforsinkelser, aflysninger og ombookninger der er op til 3 år gamle. Har du spørgsmål til dine flyrettigheder ved tyrkiske flyselskaber, er du altid velkommen til at kontakte Flycancel.