Erstatning ved konkurs

Udfyld formularen herunder med så meget information som muligt. Påkrævede felter er markeret med *.
Vi vil gøre vores absolut bedste for at vende tilbage til dig inden for 24 timer.

Siden 2015 har det været obligatorisk på alle flyrejser fra danske lufthavne at have en konkursdækning. Er flyselskabet gået konkurs, har du altid krav for at få dine penge tilbage eller at få en erstatningsrejse.

Konkursdækning er inkluderet i prisen på din flybillet, og dette gælder på billetter der er købt direkte fra flyselskabet. Konkursdækningen sikrer at alle kan komme hjem, hvis de er strandet i udlandet med en billet til en dansk lufthavn.

 

Billet fra dansk rejsebureau

Har du købt en flybillet hos et dansk rejsebureau, så skal rejsebureauet sørge for at ombooke dig. Er du på ferie skal udbyderen få dig hjem. Flyselskabet skal betale dine penge tilbage hvis det ikke er muligt at ombooke dig til en, for dig, tilfredsstillende afgang.

Rejsebureauet skal også sørge for overnatning, mad og drikke, hvis du kommer senere hjem på grund af ombookingen. Nægter rejsebureauet kan du klage til Flycancel.

 

Når billetten er en del af en pakkerejse

Har du købt en pakkerejse hos en dansk rejseudbyder (f.eks. både fly og hotel), og flyselskabet går konkurs, skal rejseudbyderen ombooke dig til et andet flyselskab eller betale dig pengene tilbage for hele pakkerejsen.

Afbrydes din ferie før tid på grund af konkursen, kan du få udbetalt en rimelig godtgørelse. Oplever du problemer, kan du klage til pakkerejseankenævnet. Kontakt evt. Flycancel for vejledning.

 

Er billetten købt med et internationalt betalingskort?

Har du købt din billet med et internationalt betalingskort – eksempelvis Visa, Mastercard, American Express eller Maestro - er der mulighed for at du kan få dit tab dækket via banken.

Du skal hurtigst muligt gøre indsigelse til kortudstederen, der oftest er din bank, som derefter skal søge erstatning for dig. I tilfælde af tvister kan du klage til Pengeinstitutankenævnet, hvis kortudsteder er en bank, og til Forbrugerklagenævnet når kortudsteder ikke er en bank.