Flyrettigheder ved forretningsrejser

Udfyld formularen herunder med så meget information som muligt. Påkrævede felter er markeret med *.
Vi vil gøre vores absolut bedste for at vende tilbage til dig inden for 24 timer.

Vidste du, at du kan søge om kompensation ved forretningsrejser? Kompensationen følger nemlig passageren og ikke den, der har betalt for billetten. Hvis du bliver forsinket på en forretningsrejse er det altså dig som passager, der skal kræve erstatning.

Forretningsrejsen er nemlig sidestillet på samme vilkår som alle andre rejser. Derfor kan du have ret til kompensation hvis dit fly er forsinket mindst 3 timer, hvis du er blevet nægtet boarding eller hvis dit fly er blevet aflyst.

 

Regler for kompensation

Hvis du ankommer til din slutdestination med mere end 3 timers forsinkelse kan du have ret til erstatning. Beløbet du har krav på afhænger af om det er en indenrigs- eller udenrigsflyvning og af afstanden mellem start- og slutdestinationen.

Du har krav på 100 Euro ved indenrigsflyvninger. Du har krav på 250 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger på under 1.500 km. Du har krav på 400 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.  Du har krav på 600 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger, der er længere end 3.500 km – når du rejser uden for EU. 

Kompensationen kan søges, hvis flyselskabet kan tillægges årsagen til flyforsinkelsen - det vil sige hvis forsinkelsen f.eks. ikke skyldes uvejr, terror eller arbejdsstrejke. Husk dog at der gælder andre regler uden for EU samt lande som Schweiz, Norge og Island etc.

Flycancel.com hjælper hvert år flere tusinde forsinkede forretningsrejsende, når deres fly er forsinkede eller aflyste. Husk at du kan søge erstatning for rejser som er op til 3 år gamle. Hvis du ønsker at vide mere om dine flyrettigheder ved forretningsrejser, er du altid meget velkommen til at kontakte Flycancel på info@flycancel.com.