Forsinket eller Aflyst med British Airways?

ForsideBRITISH AIRWAYS

British Airways, som blev grundlagt i 1974, er et britisk flyselskab. Luftfartselskabet flyver til over 180 destinationer verden over. British Airways har en gloværdig historie; de huskes især for at være blandt de eneste to luftfartselskaber med flytypen Concorden, som kunne flyve fra London til New York på under 4 timer.

British Airways var engang Storbritanniens mest benyttede flyselskab – de er dog nu blevet overhalet af Easyjet. Den samme tendens ses også i Danmark; British Airways’ årlige passagertal fra Københavns lufthavn ligger på over 500.000, mens Easyjet er på det tredobbelte.

Erstatning ved rejser foretaget med British Airways

Hvis du er blevet nægtet adgang til dit British Airways fly, eller du har oplevet en forsinkelse eller aflysning, kan du meget vel have ret til en kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

Denne ret til erstatning er du sikret igennem EU forordningen 261/2004, som giver dig muligheden for at få en til en kompensation på op til 600 € pr. person. Forudsætningen er dog, at du skal være forsinket i minimum 3 timer, eller at dit fly skal være aflyst. Du har også ret til erstatning hvis du bliver nægtet adgang til dit British Airways fly.

EU forordningen gælder for rejser foretaget inden for EU og lande som Schweiz, Norge og Island m.fl. og flyselskaber tilhørende disse lande. Da Storbritannien er en del af denne sammenslutning kan du altså have ret til erstatning for rejser foretaget med British Airways.

Er dit British Airways fly forsinket eller aflyst?

Hvis British Airways kan tillægges skylden for din forsinkelse eller aflysning er flyselskabet nød til at betale dig en kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

Ligesom øvrige europæiske flyselskaber er British Airways nemlig underlagt EU forordningen 261/2004 om flypassageres rettigheder. Det eneste problem er, at British Airways kan afvise at skylden ligger hos dem og dermed afvise at betale erstatning. Hvis dette er tilfældet vil Flycancel eskalere klagen til højeste instans, Trafikstyrelsen.

Hvis Trafikstyrelsen vurderer, at skylden for forsinkelsen eller aflysningen ligger British Airways er man som passager berettiget til en kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

Forsinket med British Airways? Opkræv din erstatning nu!

Du kan starte din erstatningssag for dit forsinkede eller aflyste British Airways fly ved at gå ind på www.flycancel.com. Du skal blot udfylde formularen og indsende en kopi af din billet.

Hvis du skulle være så uheldig, at du har mistet din billet gør det ikke noget. Du kan bede om en kopi af din billet ved at kontakte din rejseagent eller dit rejseselskab. Bemærk at man kan søge erstatning for rejser foretaget med British der er op til 3 år gamle fra dags dato.

Størrelsen af din erstatning afhænger af afstanden mellem din start- og slut destination.

Søg din Erstatning