Forsinket eller aflyst Air France fly?

ForsideAIR FRANCE

Air France, som er et statsejet fransk flyselskab, tilbyder fuld-service rejser til rejsende fra hele verden. Air France indgår i et fælles statsejet ejerskab med Hollandske KLM; dette gør KLM-Air France samarbejdet til et af de største flyselskaber i Europa.

Flyselskabet transporterer over 48 millioner rejsende til deres over 200 destinationer på verdensplan. Air France er blandt de 10 mest benyttede flyselskaber i Danmark med næsten 400.000 årlige rejsende - med 35 ugentlige afgange fra Kastrup.

Er dit Air France fly forsinket eller aflyst?

Selvom Air France er et fuld-service flyselskab med høj kvalitet, kan det ikke undgås at deres fly sommetider bliver forsinkede eller aflyste. Hvis dit Air France fly bliver forsinket eller aflyst kan du dog trøste dig med, at du kan have ret til erstatning.

Erstatningen du kan have ret til vil være en kompensation på op til 600 € pr. person. Før at du er berettiget til denne kompensation skal en række betingelser dog være til stede. Dit Air France fly skal enten være forsinket i mindst 3 timer eller helt aflyst. Du har også ret til kompensation hvis du bliver nægtet adgang til dit Air France fly.

Denne kompensation på op til 600 € pr. person er du sikret igennem EU forordningen 261/2004. Denne gælder for rejser foretaget inden for EU og lande som Schweiz, Norge og Island m.fl. og flyselskaber der er tilhørende disse lande.

Air France har bevisbyrden ved flyforsinkelser

Ifølge EU forordningen 261/2004 skal flyselskaberne betale erstatning hvis de kan tillægges skylden for forsinkelsen eller aflysningen. Normalt siger man, at forsinkelser og aflysninger der ikke skyldes særlige omstændigheder som terror, krig, usædvanlige vejforhold, naturkatastrofer eller arbejd strejker, giver dig ret til erstatning.

Ifølge forordningen er det Air France der står med bevisbyrden ved forsinkelser og aflysninger – de skal bevise deres uskyld. Hvis Air France ikke kan bevise, at de er ”uskyldige” har du som passager ret til erstatning.

Air France kan finde på at erklære sig uskyldige for at undgå at betale erstatning. I sådanne tilfælde vil Flycancel eskalere sagen til højeste instans, Trafikstyrelsen, som har sidste ord. Hvis Trafikstyrelsen mener, at Air France står til ansvar for forsinkelsen eller aflysningen har du som passager ret til kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

Forsinket med Air France? Opkræv din erstatning i dag!

Det kræver ikke meget arbejde at starte en erstatningssag mod Air France. Du skal blot ind på Flycancels forside, www.flycancel.com , hvor du kan udfylde en kompensationsformular og indsende en kopi af din billet.

Hvis din billet er gået tabt er alt håb ikke ude. Du kan heldigvis få en kopi af din billet ved at kontakte din rejseagent eller Air France. Bemærk at man kan søge erstatning for rejser foretaget med Air France der er op til 3 år gamle fra dags dato.

Søg din Erstatning