Er dit KLM fly forsinket eller aflyst?

ForsideKLM

KLM, også kendt som KLM Royal Dutch Airlines, er et hollandsk luftfartselskab. KLM flyver til over 140 destinationer over hele verdenen og er en del af Air France-KLM Group. Flyselskabets årlige passagerantal er på over 30 millioner.

KLM, der er verdens ældste flyselskab, transportere årligt over 500.000 passagerer igennem Københavns lufthavn, og de har ugentlig 42 afgange fra Kastrup. Dette giver KLM en flot syvendeplads over de mest benyttede flyselskaber i Danmark.

Erstatning ved forsinkede eller aflyste KLM fly

Du kan have ret til en kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person hvis du har fløjet KLM. For at du kan være berettiget til dette beløb skal visse krav dog opfyldes.

For at du kan være berettiget til en kompensation på op til 600 € pr. person, skal dit fly være aflyst eller forsinket i mindst 3 timer. Du kan også være berettiget hvis du bliver nægtet adgang til dit KLM fly. Denne ret til erstatning er du sikret i gennem EU forordningen 261/2004 om flypassageres rettigheder.

Forordningen gælder for rejser foretaget inden for EU og lande som Schweiz, Norge og Island m.fl. og flyselskaber der er tilhørende disse lande. Holland er som bekendt et EU-land, hvorfor rejser foretaget med hollandske KLM altså kan give dig ret til en kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

Forsinket med KLM? – flyselskabet har bevisbyrden

Ifølge EU forordningen 261/2004 skal KLM betale dig en kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person - hvis de er skyld i din forsinkelse eller aflysning. Det er KLMs pligt at påvise om de er skyldige eller uskyldige i forbindelse med din forsinkelse eller aflysning.

Hvis KLM afviser at udbetale dig erstatning med begrundelsen om at de er uskyldige, vil Flycancel eskalere til højeste instans, Trafikstyrelsen, som har sidste ord i sådanne sager.

Hvis Trafikstyrelsen mener, at det er KLM der har ansvaret for din forsinkelse eller aflysning, er du som passager berettiget til en kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

Forsinket eller aflyst med KLM? Hvorfor vente? Opkræv din erstatning nu!

At starte en erstatningssag for dit forsinkede eller aflyste KLM fly har aldrig været nemmere. Du skal blot gå ind på www.Flycancel.com, udfylde formularen og indsende en kopi af din billet.

Hvis du ikke ligger inde med din billet gør det ikke noget. Heldigvis kan du bede om en kopi af din billet ved at kontakte din rejseagent eller KLM. Bemærk at man kan søge erstatning for rejser foretaget med KLM der er op til 3 år gamle fra dags dato.

Størrelsen af din erstatning afhænger af afstanden mellem din start- og slut destination.

Søg din Erstatning