Er dit Finnair fly forsinket eller aflyst?

ForsideFINNAIR

Finnair, som er et finsk statsejet flyselskab, bestræber sig på at blive et af de førende flyselskaber der rejser mellem Europa og Asien – qua Finlands geografiske placering. Flyselskabet har en lang historie, der begynder helt tilbage i 1923.

Tal vise at mere end halvdelen af de nordiske rejsende benytter Finnair, når rejsen går til eksotiske Asien. Fra København rejser næsten 400.000 passagerer med Finnair. Flyselskabet har 26 ugentlige afgange fra Købehavns lufthavn.

Forsinket med Finnair? Måske har du ret til erstatning.

Sommetider sker det at fly enten er forsinkede eller aflyst. Det er heller ikke anerledes ved Finnair. Hvis dit Finnair fly er forsinket eller aflyst, kan det være at du har ret til kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

En række betingelser skal dog opfyldes før du er berettiget til ovennævnte erstatning. Dit Finnair fly skal enten være forsinket i mindst 3 timer eller aflyst. Herudover kan du også være berettiget til kompensation hvis du bliver nægtet adgang til dit Finnair fly.

Disse rettigheder er du sikret igennem EU forordningen 261/2004 om flypassageres rettigheder. Denne gælder for rejser foretaget inden for EU og lande som Schweiz, Norge og Island m.fl. og flyselskaber tilhørende disse lande.

Forsinket eller aflyst Finnair fly – sådan fungerer det.

Hvis dit Finnair fly er forsinket eller aflyst kan du have ret til erstatning – hvis Finnair kan tillægges skylden for forsinkelsen eller aflysningen. Hvis din forsinkelse eller aflysning ikke skyldes særlige omstændigheder som terror, krig, usædvanlige vejforhold, naturkatastrofer eller arbejdsstrejker, har du ret til erstatning.

EU forordningen 261/2004 siger, at det er flyselskaberne der står med bevisbyrden ved forsinkelser og aflysninger. De skal altså bevise at de ikke står til ansvar for forsinkelsen eller aflysningen.

Eksempelvis kan Finnair finde på at frasige sig ansvaret for en forsinkelse eller aflysning. Hvis dette sker, vil Flycancel klage sagen til højeste instans, Trafikstyrelsen. Hvis Trafikstyrelsen mener, at Finnair står til ansvar for forsinkelsen eller aflysningen har du som passager ret til kompensation i form af en erstatning på op til 600 € pr. person.

Opkræv din erstatning for din forsinkelse med Finnair i dag!

At starte en sag mod Finnair er ikke spor svær. Det du skal gøre er blot at gå ind på Flycancels forside, www.flycancel.com , hvor du kan udfylde en kompensationsformular og indsende en kopi af din billet.

Hvis du ikke kan finde billet har du mulighed for at få en kopi af denne ved at kontakte din rejseagent eller Finnair. Bemærk at man kan søge erstatning for rejser foretaget med Finnar der er op til 3 år gamle fra dags dato.

Størrelsen af din erstatning afhænger af afstanden mellem din start- og slut destination.

Søg din Erstatning