Flyforsinkelse og aflysning med Norwegian


Norwegian Air Shuttle er et norsk lavprisflyselskab, som blev grundlagt i 2002 med visionen om ”overkommelige billetpriser til alle”. Flyselskabet, der blandt blandt danskerne mest foretrukne, har 400 ruter til 130 destinationer på verdensplan.

Når din rejse er køb hos Norwegian, og dit fly bliver aflyst eller forsinket har du rigtig gode muligheder for at få økonomisk kompensation i form af en erstatning på op til 600 €.

Er dit Norwegian fly forsinket eller aflyst?

Hvert år rejser rigtige mange danskere med Norwegian. Faktisk er flyselskabet sammen med SAS de blandt mest benyttede flyselskaber i Danmark. Derfor rangerer de også ret højt i forsinkelses- og aflysningsstatistikerne.

Hvis du har været forsinket med Norwegian i mindst 3 timer har du ret gode muligheder for at få økonomisk kompensation i form af en erstatning. Det samme gælder hvis dit fly har været aflyst eller du er blevet nægtet adgang til dit fly.

Ifølge EU lovgivning (forordningen 261/2004) kan du nemlig have ret til erstatning hvis dit fly er aflyst, forsinket i mindst 3 timer eller hvis du er nægtet boarding til dit Norwegian fly.

Eneste forudsætning er at rejsen skal være foretaget inden for EU og lande som Schweiz, Norge og Island m.fl., eller at rejsen skal være foretaget med flyselskaber tilhørende disse lande.

Da Norwegian som bekendt af et norsk flyselskab, kan du altså derfor have ret til økonomisk kompensation i form af en erstatning - hvis dit fly er aflyst eller forsinket i mere end 3 timer.

Erstatning ved Norgwegian fly – så nemt er det

Det er oftest ret nemt at starte en sag mod Norgwegian hvis dit fly har været aflyst, forsinket eller du har blevet nægtet boarding. Sammenlignet med eksempelvis Pegasus Airlines og Primer Air er Norgwegian meget nemmere at have gøre med.

Klageprocessen er oftest meget kort, og du skal blot bruge en kopi af din billet eller reservation hos Norwegian.  Hvis du ikke har en kopi kan du kontakte din rejsesagent eller Norwegian og bede om en kopi af din billet.

Bemærk at du kan søge erstatning for rejser foretaget med Norwgian, der er op til 3 år gamle fra dags dato. Læs med for neden for at se hvordan du kan søge erstatning for dit aflyste eller forsinkede Norgwegian fly.

Sådan gør du ved forsinket eller aflyst fly med Norwegian

Det er ganske nemt at søge erstatning for forsinkede og aflyste fly Norwegian fly. Du skal blot lave en kompensationshenvendelse på vores hjemmeside og indsende en kopi af din billet.

Vores team vil undersøge din sag og vurdere din ret til økonomisk kompensation. Hvis din rejse med Noregian gør dig erstatningsberettiget vil vi kontakte dig og fortælle dig hvad du har ret til i erstatning samt oplyse dig om sagens forløb.

Ifølge EU forordningen 261/2004 om flypassagerers rettigheder afhænger størrelsen af din erstatning af afstanden mellem din start- og slut destination. Forneden kan du se hvad du kan have ret til i erstatning:

  • Du har krav på 100 Euro i kompensation ved indenrigsflyvninger.
  • Du har krav på 250 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger under 1.500 km.
  • Du har krav på 400 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
  • Du har krav på 600 Euroi kompensation ved udenrigsflyvninger, der er længere end 3.500 km.