Flyrettigheder ved teknisk uheld

Hvert år aflyses eller forsinkes mange fly grundet tekniske problemer og fejl. Det er flyselskabet der har ansvaret hvis flyet ikke kan flyve pga. tekniske problemer, og derfor kan du have ret til økonomisk kompensation i disse tilfælde.

Hvis årsagen til din forsinkelse eller aflysning skyldes tekniske problemer er det flyselskabet der står til ansvar, og du har derfor ret til erstatning. Kompensationen kan søges hvis forsinkelsen ikke skyldes uvejr, terror eller arbejdsstrejke. Flyforsinkelser og aflysninger der skyldes tekniske problemer giver ret til 100 % erstatning.

Bemærk dog at du først har ret til erstatning hvis du ankommer til din slutdestination med mere end 3 timers forsinkelse. Beløbet du har krav på afhænger af om det er en indenrigs- eller udenrigsflyvning og af afstanden mellem start- og slutdestinationen.

  • Du har krav på 100 Euro pr. person  i kompensation ved indenrigsflyvninger.
  • Du har krav på 250 Euro pr. person i kompensation ved flyvninger under 1.500 km.
  • Du har krav på 400 Euro pr. person i kompensation for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
  • Du har krav på 600 Euro pr. person i kompensation på flyvninger, der er længere end 3.500 km.

Har jeg ret til at ændre min billet eller få pengene tilbage?

Hvis dit fly bliver aflyst pga. tekniske problemer tilbyder flyselskabet almindeligvis at få din billet ombyttet til den næste mulige afgang. Du kan også vælge at få dine penge retur, hvis flyet er aflyst eller det er forsinket i mindst 5 timer.

Hvis flyet bliver aflyst pga. tekniske problemer, og du ikke tilbydes ny afgang indenfor rimelig tid, og du selv finder en rejse kan Flycancel hjælpe dig med at opkræve prisen på den nye billet.

Allerede efter 2 timers forsinkelse, har du krav på mad og drikke - samt gratis overnatning hvis forsinkelsen varer i flere dage. Hvis ikke du tilbydes denne service, og du selv har betalt for dine udgifter i forbindelse med forsinkelsen, så send dine kvitteringer til Flycancel- vi sørger for at få refunderet dine udgifter.

Hos Flycancel oplever vi jævnligt, at flyselskaberne begrunder deres forsinkelser og aflysninger med dårligt vejr - selvom den reelle årsag er en tekniske problemer. Derfor kan du have ret til erstatning, selvom du har fået oplyst, at du ikke er berettiget. Husk at i kan søge erstatning for forsinkede eller aflyste fly samt ombookninger der er op til 3 år gamle.

Bemærk at der gælder andre regler uden for EU samt lande som Schweiz, Norge og Island m.m.

Har du spørgsmål til dine flyrettigheder ved teknisk fejl, er du altid velkommen til at kontakte Flycancel.