Flyrettigheder ved forretningsrejser

Vidste du, at du kan søge om kompensation ved forretningsrejser? Kompensationen følger nemlig passageren og ikke den, der har betalt billetten. Hvis du bliver forsinket på en forretningsrejse er det altså dig som passager, der skal kræve erstatning.

Forretningsrejsen er nemlig sidestillet på samme vilkår som alle andre rejser. Derfor kan du have ret til kompensation hvis dit fly er forsinket med mere end 3 timer ved ankomst, hvis du er blevet nægtet boarding eller hvis dit fly er blevet aflyst og du ikke er varslet 14 dage forinden.

Regler for kompensation

Hvis du ankommer til din slutdestination med mere end 3 timers forsinkelse kan du have ret til erstatning. Beløbet du har krav på afhænger af om det er en indenrigs- eller udenrigsflyvning og af afstanden mellem start- og slutdestinationen.

  • Du har krav på 100 Euro pr. person i kompensation ved indenrigsflyvninger.
  • Du har krav på 250 Euro pr. person i kompensation ved flyvninger under 1.500 km.
  • Du har krav på 400 Euro pr. person i kompensation for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
  • Du har krav på 600 Euro pr. person i kompensation på flyvninger, der er længere end 3.500 km.

Kompensationen kan søges, hvis flyselskabet kan tillægges årsagen til flyforsinkelsen, det vil sige hvis forsinkelsen f.eks. ikke skyldes uvejr, terror eller arbejdsstrejke. Husk dog at der gælder andre regler uden for EU samt lande som Schweiz, Norge og Island etc. 

Flycancel.com hjælper hvert år flere tusinde forsinkede forretningsrejsende når deres fly er forsinkede eller aflyst. Husk at du kan søge erstatning for rejser som er op til 3 år gamle fra dags dato. Det eneste det kræve, er blot at du har de relevante oplysninger fra flyveturen, såsom din flybillet, faktura eller  et boardingkort.

Hvis du ønsker at vide mere om dine flyrettigheder ved forretningsrejser, er du altid meget velkommen til at kontakte Flycancels her!