Flyrettigheder ved dårligt vejr

Hvordan er du stillet hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst pga. dårligt vejr?  Læs mere her om dine flyrettigheder ved dårligt vejr.

Flyforsinkelse pga. dårligt vejr; her er dine flyrettigheder:

Hvis dit fly er forsinket har du ret til mad og drikke mens du venter på dit fly - efter 2 timer . De fleste flyselskaber er gode til selv at give madkuponer. Sker dette ikke, så husk at gemme kvitteringer på mad og drikke så hjælper Flycancel med at få dem refunderet.

Hvis dit fly aflyses har du ret til at få dine penge retur eller til at få en ny billet til den førstkommende afgang. Flyselskabet skal sørge for, at du kommer helt frem til din destination. Hvis du skal mellemlande skal flyselskabet også sørge for nye billetter videre fra lufthavnen du mellemlander i.

Selvom flyselskabet bliver forsinket eller aflyst pga. dårligt vejr, er du stadig forpligtiget til at møde op i lufthavnen inden den planlagte afgang - medmindre flyselskabet har meddelt andet på skrift.

Normalt ingen økonomisk kompensation ved dårligt vejr, men...

Forsinkelser og aflysninger ved rejser foretaget i EU eller med et europæisk flyselskab giver dig ret til en økonomisk kompensation. Undtagelsen er dog forsinkelser og aflysninger der skyldes strejker, uvejr eller krig/terror. Disse tilfælde anses for at være ekstraordinære omstændigheder som flyselskabet ikke har kontrol over, og derfor gives der ikke kompensation.

Selvom din rejse aflyses på grund af dårlige vejrforhold, kan det være en god idé at prøve at lave en erstatningshenvendelse via Flycancel. Vi har gode erfaringer med at vinde sager hvor flyselskaber har afvist at udbetale erstatning grundet vejret. Husk at det ikke koster dig noget at starte en erstatningssag igennem os. Vi trækker kun et administrationsgebyr hvis vi vinder jeres sag. Derfor har du som passager intet at tabe.

Det er flyselskabet der skal bevise årsagen til forsinkelsen, og kan de ikke bevise at forsinkelses eller aflysningen skyldes dårligt vejr, så er du som passagerer berettiget til kompensation. Vi afprøver derfor de fleste sager selvom vejret er givet som årsag til forsinkelse.

Husk at du kan søge erstatning for forsinkelser, aflysninger og ombookninger som er op til 3 år gamle.

Er du i tvivl om dine flyrettigheder ved dårligt vejr eller ønsker du at vi her hos Flycancel skal kigge nærmere på din sag, er du altid velkommen til at kontakte os her.